У цьому відео розповім про ТОП 4 міфи про новобудови Одеси.

Розповім:

  • 🔶 Міф перший. Забудовники мають великі проблеми з продажами та величезний вибір вільних квартир
  • 🔷 Міф другий. Забудовники продають квартири довгостроково без подорожчання вартості
  • 🔶 Міф третій. Якщо статус нерухомості не квартира, а апартаменти, то сусідами будуть тільки туристи з вічними веселощами і шумом
  • 🔷 Міф четвертий. Якщо будинок будується і квартири продаються, значить всі дозвільні документи вже отримані

Якщо виникли питання - замовте безкоштовний дзвінок з нашого сайту

Або напишіть нам у WhatsApp

Міф 1.

Можна купити квартиру за ціною, як на дошках оголошень.

Часто на дошках оголошень заявлені неіснуючі квартири за цінами, нижчими від ринкових. Робиться це з тією метою, щоб привернути увагу потенційного покупця, отримати від нього дзвінок, додати до своєї бази даних та запропонувати йому реально існуючі варіанти за вищою вартістю.

Міф 2.

Ремонт від забудовника - дешевий та неякісний.

Вартість ремонту у забудовника зазвичай дешевша, ніж за самостійного найму ремонтних бригад, за рахунок того, що матеріали закуповуються оптом і при виконанні ремонтних робіт досягається нижча ціна за рахунок великих обсягів.

В той же час на кожні роботи залучаються вузькопрофільні фахівці, що забезпечує якість робіт, що виконуються.

Деякі забудовники виконують передчистове оздоблення квартир White Box, детальніше про це у нашій статті Квартира з передчистовою обробкою White Box.

15 найпоширеніших міфів про купівлю квартири в новобудові

Міф 3.

Якісне житло можна купити дешево.

Квартира в якісному будинку спочатку передбачає високу вартість житла.

Під час будівництва таких будинків використовують дорогі матеріали, в них встановлені високоякісні швидкісні ліфти, оздоблення холів - це окремий художній проект, закрита прибудинкова територія передбачає ландшафтне озеленення, наявність паркувальних місць повністю забезпечує мешканців, плюс у кожному з таких будинків є якісь свої фішки – фонтани, басейн, сад на даху тощо.

Міф 4.

У Забудовників великі проблеми з продажем та величезний вибір вільних квартир.

Згідно з цим міфом, квартири купують рідко, тому що у людей немає грошей і, тому до моменту здачі будинку є величезний вибір квартир.

Насправді найкращі квартири купуються на старті продажів і на момент закінчення будівництва вільних квартир практично немає.

На цю тему нещодавно ми провели дослідження та опублікували у статті Докладніше про це у нашому дослідженні на тему - На якому етапі будівництва вигідніше купувати квартиру в новобудові і наскільки вигідніше

15 найпоширеніших міфів про купівлю квартири в новобудові

Міф 5.

Забудовники продають квартири в довгострокову розстрочку без подорожчання вартості.

Подорожчання при поетапній оплаті та розстроченні – це нормальна поширена практика на ринку. Забудовникам вигідніше отримати всі гроші за квартиру відразу, тому ціна при 100% оплаті дешевша, ніж якщо квартира виплачується поетапно. Це базовий закон грошей: Гроші сьогодні дорожчі, ніж гроші завтра.

Іноді бувають акційні пропозиції щодо купівлі в поетапну без подорожчання, але найчастіше це маркетингові ходи для активізації продажів.

Міф 6.

Забудовник повинен забезпечити паркуванням усіх автомобілістів.

Згідно з державними будівельними нормами, у спальних районах достатньо забезпечити парковкою 30% квартир. Оскільки собівартість будівництва підземних паркінгів висока, а попит покупців на них низький, то будівельні компанії часто проектують і будують паркінги тільки щоб виконати норматив.

Тому важливо ще на етапі купівлі квартири спантеличитися питанням достатності місць для автомобілів мешканців.

Міф 7.

Якщо статус нерухомості не квартира, а апартаменти, то сусідами будуть тільки туристи з вічними веселощами і процесами поселення і виселення.

Згідно із законодавством, будівництво житлових будинків у рекреаційних зонах заборонено, тому забудовники за документами проектують та будують апарт-готелі, в яких продають апартаменти квартирного типу.

При цьому, після будівництва будинку та оформлення покупцем права власності, є можливість перевести такі апартаменти квартиру за доступною ціною.

Міф 8.

Молоді будівельні компанії це ненадійно.

Насправді новачки на ринку будівництва – це не синонім некомпетентності. Для того, щоб визначити надійність, важливо дивитися на затребуваність проекту, темпи продажу та динаміку будівництва, а також перевірити наявність дозвільних документів на будівництво. І на підставі цього робити висновки.

Міф 9.

Відомі забудовники будують у строк і без порушень.

Недоліки, затримки в термінах будівництва, а часом і судові розгляди - це ризики, уникнути яких часом не вдається навіть відомим будівельним компаніям, які зарекомендували себе на ринку.

Міф 10.

Якщо будинок будується, значить всі дозвільні документи вже отримані.

На жаль, на практиці, що склалася на ринку одеських новобудов, забудовники починають будівництво не отримавши повний пакет дозвільних документів на будівництво.

Міф 11.

Договір з компанією забудовником повинен підписуватись тільки у нотаріуса, інакше можуть обдурити.

Договір про придбання квартири підписується покупцем, а також директором компанії забудовника. Він вважається ув'язненим з моменту підписання документа усіма сторонами та проставлення друку. Такий договір полягає у простій письмовій формі та не вимагає нотаріального запевнення.

Обов'язкового нотаріального запевнення вимагає продаж нерухомості, у вже зданому будинку, на яку вже було зареєстровано право власності.

Міф 12.

Земля має бути тільки у власності забудовника, інакше потім є шанс, що квартиру відберуть.

Згідно з поширеною практикою, земля передається забудовнику для будівництва за договором оренди.

Після закінчення договору оренди та завершення будівництва, договір розривається і земля повертається до міської власності.

При цьому ризиків для власників квартир у багатоквартирному будинку, побудованому на цій землі, немає.

Міф 13.

Введуть нові податки і забудовник змусить доплачувати за договором.

Під час підписання договору купівлі квартири фіксується ціна за квадратний метр та загальна вартість.

Після закінчення будівництва та введення будинку в експлуатацію можуть виникнути доплати, пов'язані зі збільшенням площі квартири за фактом.

Однак, запровадження податків або зборів жодним чином не може змінити зафіксовану в Договорі ціну квартири.

Міф 14.

Якщо проводиться реконструкція, то мешканці раніше розселеного та знесеного будинку у своїх документах мають ту саму адресу прописки і тому зможуть претендувати на квартири в новому будинку.

До Реєстру прав власності на нерухоме майно вноситься технічна документація додому та кожну квартиру під час реєстрації права власності. При цьому “прописка” не дає жодних прав на квартиру.

Міф 15.

У забудовника ціни дешевші, ніж у партнерів.

Партнери з продажу забудовників виступають як додаткова точка продажу. Між партнером та забудовником укладається Договір, в якому передбачено, що ціни на квартири ідентичні. Забудовники пропонують партнерам прайс-листи на квартири часто навіть у режимі онлайн.
Деякі будівельні компанії надають партнерам доступ до своєї бази даних об'єктів нерухомості.

За згодою жодна сторона не може обіцяти або рекламувати додаткові знижки.

Роботу партнерів із продажу оплачують компанії забудовники. Тобто для покупця ціна та умови розстрочення однакова і не залежить, з ким відбувається угода.

В той же час партнери мають доступ до інформації про всі об'єкти, що будуються, а також пропозиції від інвесторів, - тобто в одному місці можуть надати більший вибір, заощадити час і сили на пошуки.

Якщо ви у процесі пошуку квартири в новобудові Одеси, ми будемо раді допомогти вам зробити вибір.

Зателефонуйте нам (093) 170-32-42 або замовте дзвінок з нашого сайту, це безкоштовно!

А також чекаємо на Ваші повідомлення в інстаграм @fresco.od. ua