На високих поверхах такі вироби відкривають фантастичний вигляд, який не зрівняється зі шпалерами і картинами. Особливо якщо вікна квартири орієнтовані у бік моря чи парку.

Панорамні вікна - переваги та недоліки 2

Крізь велику площу скління проникає набагато більше природного світла, що позитивно впливає на організм людини, особливо в осінньо-зимовий період.
Велика кількість світла робить кімнату з темним колірним рішенням інтер'єру не такою похмурою та сумною.

Панорамні вікна - переваги та недоліки 3

Відсутність стіни візуально розширює простір, умовно поєднуючи приміщення та вулицю.

Але панорамні французькі вікна не мають недоліків.

Один з них – складний догляд. Чим більша площа вікна, тим більше потрібно мити. Якщо відсутній балкон, з якого можна легко помити панорамне вікно, може виявитися складно або практично неможливо помити вікно, перебуваючи всередині квартири. У такому разі доведеться вдатися до послуг промислових альпіністів. Робота яких коштує у середньому 40 грн. за квадратний метр площі вікна.

Звертайте увагу на те, чи передбачено проектом балкон або хоча б французький балкон (що не має або має дуже вузький, 20-30 сантиметрів, балконний майданчик). Допомогти з вибором новобудови в Одесі зможуть фахівці нашої компанії, нагадаємо, що для Вас усі наші послуги безкоштовні.

Панорамні вікна - переваги та недоліки 4

Також мінусом панорамних вікон є найвищі тепловтрати. Для прикладу ми провели дуже грубий розрахунок тепловтрат стіни з газобетону марки D400, утеплена мінеральною ватою 10 см, із встановленим у ній звичайним вікном та французьким панорамним вікном. У нашому прикладі висота приміщення 3 метри, відстань між стінами кімнати також 3 метри. Розрахунки зробили для нашої кліматичної зони. Середня температура в опалювальний період за вікном -1, у приміщенні +20.

Тепловтрати:

  • 266 Ватт - стіна із звичайним вікном;
  • 548 Ватт - французьке вікно з однокамерним склопакетом;
  • 435 Ватт - французьке вікно з двокамерним склопакетом;

Тобто тепловтрати у французького вікна із двокамерним склопакетом на 60% вище, ніж у стіни із газобетону із звичайним вікном. А панорама з двокамерним склопакетом на 25% ефективніша, ніж з однокамерним.

Панорамні вікна - переваги та недоліки 5

Як це все перекласти на мову грошей?

Різниця тепловтрат у французького вікна та звичайного - 170 Ватт. Для підтримки тієї ж температури в приміщенні потрібно витратити більше енергії на обігрів. За місяць 170×24 години×30 днів = 122 кВт. Теплотворна здатність одного кубічного метра газу близько 8 кВт. Тобто для обігріву приміщення із французьким вікном необхідно додатково спалити 15 кубів природного газу за місяць. За сьогоднішньої вартості куба 8,55 гривень це становитиме 130 гривень на місяць. Купуючи квартиру в новобудові Одеси з французьким вікном як мінімум звертайте увагу, щоб склопакет був двокамерним.

Панорамні вікна - переваги та недоліки 6

Ще один нюанс пов'язаний із конденсуванням вологи на склі всередині квартири. Щоб цього уникнути, необхідний якісний обігрів вікна на всю його ширину. Для цього переважно встановлювати внутрішньопідлоговий конвектор вздовж вікна від однієї стіни приміщення до іншої. У порівнянні з іншими обігрівальними приладами - таке рішення є дорожчим. Вартість такого конвектора, залежно від його довжини, може перебувати в діапазоні від 300 до 400 євро. У деяких житлових комплексах, наприклад, у KANDINSKY ODESSA RESIDENCE, проектом передбачена установка таких конвекторів, у той же час у деяких інших житлових комплексах, що також мають французькі панорамні вікна для обігріву, використовуються сталеві радіатори.

Ми показали Вам переваги та недоліки панорамних вікон. Вибір за вами!

І для того, щоб цей вибір Вам було зробити простіше та швидше, витративши меншу кількість сил та енергії, ми готові прийти до Вас на допомогу! Ми є партнерами 95% забудовників в Одесі, наші послуги для Вас безкоштовні, а ціни та умови покупки ідентичні умовам будівельних компаній. Звертайтесь!