Відомий іспанський архітектор Рікардо Бофілл, купивши в 1973 році занедбаний цементний завод у Барселоні, перетворив його на справжній замок!

 Будинок - цементний завод у Барселоні архітектор Рікардо Бофілл

Він за 2 роки створив тут не лише місце свого житла, а й обладнав офіс, архів, виставкову залу, майстерню, кімнати для гостей і виростив сад. Мінімалізм і стримана простота - так можна охарактеризувати стиль його житла. А ще трохи модернізму та сюрреалізму. Масивна індустріальна архітектура вже грає тут головну партію, а решта дизайну лише підкреслює ледь вловимими нотами масштабність цієї будови.

 Фасад будинку - цементний завод у Барселоні архітектор Рікардо Бофілл

Бонфілл недаремно вибрав будинок колишнього цементного заводу. Величезні простори, повітря, гра тіні та світла з величезних арочних вікон, поєднання різних текстур, форм і матеріалів. Тут можна відчути себе одночасно і пустельником, який живе в минулому, і світським левом, що приймає гостей на вечері. А головне, тут можна знайти музу для творчості та зосередитись під час роботи над проектами.

 виставковий зал будинку цементний завод Рікардо Бофілла

 кімната будинку цементний завод Рікардо Бофілла

Щоб надати брутальному бетонному фасаду більш житлового вигляду, архітектор висадив цілі сади з рослин, деякі з яких обвивають стіни, інші ростуть поряд з житлом. Пальми, евкаліпти, оливи та кипариси, - сад – це окрема гордість господаря, яка заслужено викликає захоплення.

Для Рікардо його будинок - це окремий Всесвіт, який він створив сам.