А про інші аспекти при виборі квартири, ми вже розповіли вам у статтях НА ЯКОМ ПОВЕРХУ КРАЩЕ ЖИТИ?, АПАРТАМЕНТИ - ЦЕ КВАРТИРА ЧИ НЕМАЄ? У ЧОМУ РІЗНИЦЯ?, ПАНОРАМНІ ВІКНА — ПЕРЕВАГИ І НЕДОЛІКИ.

Індивідуальний газовий або електричний котел

Дедалі більше людей переходить на індивідуальне опалення, найголовнішими причинами цього є зростання комунальних платежів. При централізованому теплопостачанні присутні тепловтрати при транспортуванні тепла від його джерела безпосередньо до обігрівальних приладів у квартирі, і до собівартості енергоносіїв додаються загальновиробничі та інші накладні витрати на утримання котелень, резервний та ремонтний фонди, прибуток теплогенеруючої організації.

Види опалення в новобудовах 7

Окрім цього, індивідуальне опалення є автономним, тому Ви не залежите від відключення опалення, оскільки завжди можете ним скористатися або навпаки, відключити, а також регулювати подачу тепла і вибрати для себе максимально комфортну температуру.

Види опалення в новобудовах 2

Індивідуальні котли бувають двох типів - електричний та газовий. Кожен має певні відмінності, плюси та мінуси.

Наприклад, газовий котел має два контури - один контур для обігріву приміщення, другий для нагрівання води. Відповідно, не потрібен бойлер. І гаряча вода є у будь-якій потрібній кількості, її об'єм не обмежений.

Складність установки газового котла є більш відчутною, потрібне обов'язкове обладнання витяжкою та спеціально відведене місце, пристосоване під пристрій, на відміну від електричного, який не вимагає виведення продуктів горіння та чітко визначеного простору.

Також можна зробити водяну теплу підлогу з комфортною температурою 30-35 градусів Цельсія.

Домова котельня (даховий або окремий)

Види опалення в новобудовах 3

Домова окрема котельня - спеціальна будівля в якій розташовані зазвичай газові котли.
Така котельня часто перебуває у власності керуючої компанії або кооперативу, який обслуговує будинок.

Дахові газові котельні є горищними приміщеннями в самому будинку в яких змонтовані газові котли. Такі приміщення та котельне обладнання в них є спільною сумісною власністю мешканців будинку та зазвичай перебуває на балансі кооперативу або ОСББ. Найчастіше у багатосекційних будинках проектується кілька дахових газових котелень.

Види опалення в новобудовах 6

Це важлива відмінність між окремою і даховою котельнями. У випадку з даховою котельнею мешканці є співвласниками приміщення та обладнання, а у випадку з окремою – ні.

Залежно від форми володіння у мешканців може бути можливість регулювати тариф залежно від обсягу спожитого газу, починати та закінчувати опалювальний сезон на свій розсуд, навесні та восени опалювати лише в холодну пору доби...

Якщо Вам у процесі вибору житлового комплексу потрібна консультація з цих питань, ми Вам допоможемо. Наші послуги є безкоштовними. Замовте безкоштовний дзвінок із нашого сайту.

Також із плюсів, при обігріві через домову котельню тепловтрати істотно менше, ніж у ТЕЦ, тому що котельня розташована дуже близько до нагрівальних елементів квартир.

Часто опалювальна система спроектована так, що є можливість поставити тепловий лічильник на свою квартиру та регулювати інтенсивність обігріву, відповідно платити тільки за спожите тепло. У деяких будівельних компаній лічильник тепла входить у вартість квартири, а якщо комплекс має систему "розумний будинок", то Вам нададуть планшет для онлайн регулювання тепла в квартирі.

Види опалення в новобудовах 4

З мінусів, оскільки обслуговуванням котельними займається Кооператив, ОСББ або Керівна компанія, то у разі заборгованості такої компанії перед постачальником газу, яка може сформуватися з різних причин, як наприклад, неплатоспроможність мешканців, або непорядність менеджменту компанії, є ризик бути відключеним від поставок газу і відповідно виявитися без тепла квартирі.

ТЕЦ

Теплоелектроцентраль — це найзвичніший нам вид опалення для старого житлового фонду. Це “спадщина” Радянського Союзу.

Види опалення в новобудовах 5

З плюсів, оскільки ТЕЦ перебуває у державній чи комунальній власності, то при виникненні фінансових труднощів влада надає підтримку.

З мінусів можна виділити - найчастіше суттєво вищий тариф за тепло, відсутність можливості платити лише за споживане тепло, а також сезонне опалення. Оскільки внаслідок глобальних кліматичних змін, холоди приходять рано і йдуть пізно, людям доводиться або чекати настання тепла, або намагатися обігріти квартиру самостійно за допомогою електроопалювальних приладів, що означає додаткові витрати та загальний дискомфорт.

Але не завжди комфортна температура в квартирі залежить тільки від опалення, про особливості вибору сторони світла при покупці квартири читайте у нашій статті ВИБІР СТОРОНИ СВІТЛА.

Ми розповіли Вам про основні особливості різних видів опалення, щоб Ви могли вибрати найбільш комфортний. Щоб щодня, проведений вдома, радував вас затишком у будь-який час доби та року! А далі вибір за Вами!

Ми є партнерами практично всіх забудовників в Одесі, наші послуги для Вас безкоштовні, а ціни та умови покупки ідентичні умовам будівельних компаній.

Якщо Ви зацікавлені у покупці та стикаєтеся з труднощами у процесі вибору житлового комплексу – замовте безкоштовний дзвінок з нашого сайту.