Екологія. Забрудненість повітря на різних поверхах будинку

Одним із перших та важливих аспектів є екологія та її вплив на людину. У межах міста на екологічну обстановку впливають вихлопні гази автомобілів, викиди промислових підприємств та ТЕЦ.
Головний забруднювач повітря в Одесі – автомобілі. Перед автотранспорту припадає близько 90% всіх шкідливих викидів. Тому при виборі будинку важливо звернути увагу, на якій відстані він розташований від автомагістралей та доріг загальноміського значення. Якщо розташовано близько - врахуйте, що вихлопні гази концентруються на рівні 1-3 поверхів.

На якому поверсі краще жити? фреско новобудови 2

В Одесі серед стаціонарних забруднювачів основними є ТЕЦ та котельні. У процесі роботи вони спалюють в основному природний газ, але можуть використовувати і вугілля, мазут, дизельне паливо. При спалюванні природного газу виділяється п'ять забруднюючих речовин: діоксид азоту (NO2), оксид азоту (NO), діоксид сірки (SO2), бенз(а)пірен (С20Н12) та чадний газ (CO) при неповному згорянні палива. Їхні викиди походять з димаря і поширюються на висоті 7-16 поверхів.

На якому поверсі краще жити? фреско новобудови 3

У центрі старих житлових масивів часто можна зустріти ТЕЦ, сучасні житлові комплекси опалюються за допомогою будинкових котелень, розташованих на даху будівлі, концентрація викидів у такому разі нижча. Ще про відмінності новобудов та вторинки прочитайте у нашій статті НОВОБУД АБО ВТОРИЧКА. У ЧОМУ РІЗНИЦЯ?

На якому поверсі краще жити? фреско новобудови 4

Пожежна безпека у житлових комплексах

Сьогодні основна маса пожежних сходів, що знаходяться на озброєнні пожежних частин Одеси АЛ-30, завдовжки 30 метрів. І лише пожежна частина Малиновського району оснащена автодрабиною АЛ-50, завдовжки 50 метрів, яка дістає до 16 поверху будівлі.

Деякі сучасні висотні будинки обладнаються датчиками диму і навіть пожежними гідрантами у кожній квартирі, що підвищує пожежну безпеку всієї будівлі.
Загальна рекомендація з погляду пожежної безпеки - вибирати квартиру до 16-го поверху, якщо хочеться вище, то уважно вивчити проектно-технічну документацію будівлі щодо цього питання.

На якому поверсі краще жити? фреско новобудови 5

Квартирні крадіжки. В якій квартирі безпечніше?

У великих містах основна маса квартирних крадіжок відбувається вдень, з 9 ранку до 15 години дня. При цьому найчастіше це відбувається шляхом злому або несанкціонованого розтину замка. Такі крадіжки меншою мірою схильні до мешканців нижніх поверхів через високий пішохідний трафік.

З іншого боку, близько 15% крадіжок відбувається шляхом проникнення через вікно або балконні двері. Цьому ризику піддаються квартири, розташовані на нижніх поверхах.

За інших рівних умов, у будинках нижчої поверховості з меншою кількістю сусідів, коли більшість мешканців знає один одного "в обличчя" у зловмисників підвищуються ризики бути спійманими. Резюмуючи, з погляду поверховості квартири на нижньому поверсі в малоповерховому будинку, менше шансів бути пограбованою, за умови встановлених ґрат.

На якому поверсі краще жити? фреско новобудови 6

Магнітне поле землі. На якій висоті краще жити?

Сучасна медицина каже, що людині потрібний певний рівень магнітного поля землі. Чим вищий поверх будинку, тим нижчий рівень магнітного поля. Через низький рівень магнітного поля та відчуття високого становища над землею у людей можуть розвиватися клаустрофобія (боязнь замкнутого простору) та агорафобія (боязнь висоти).
Слабке магнітне поле впливає імунну систему людини, знижує працездатність. Можливе порушення серцево-судинної та нервової систем. До речі, магнітне поле впливає на дітей набагато сильніше, ніж на дорослих. Найкращий поверх для здоров'я є поверх, який знаходиться ближче до землі. На 1-7 поверхах рівень магнітного поля перебуває у нормі.

На якому поверсі краще жити? фреско новобудови 7

Освітлення квартири

Сонячне світло впливає на життєдіяльність усіх живих істот, у тому числі й людини. Він підвищує тонус фізіологічних процесів у організмі. Недостатня кількість сонячного тепла може сприяти розвитку у квартирі цвілевих грибів.

Освітленість квартири сильно залежить від боку світла, на яку орієнтовані вікна. Часто сонячне світло закривають сусідні будівлі та високі дерева. Якщо таке сусідство є, нижні поверхи будинку страждатимуть від відсутності належної кількості сонячного світла.

На якому поверсі краще жити? фреско новобудови 8

Естетичне питання. Гарний вид із вікон квартири.

Наскільки важливим для покупця є красивий оглядовий, панорамний вид з вікна? Деякі покупці висувають цей аспект як основний. Якщо з вікон квартири відкривається гарний вид на місто, парк або море, і попереду будинків, що загороджують цей вид, то вигляд буде краще з високих поверхів, від 15-го і вище.

У цьому питанні потрібно бути дуже уважним у виборі житлового комплексу та секції, адже панорамний вид на море може замінити вид на новозбудований житловий комплекс з якого, у свою чергу, відкриватиметься вид на море. Рекомендуємо перед покупкою ознайомитись із Детальними планами забудови території міста Одеси. Таку інформацію зазвичай мають фахівці ринку.

Про плюси та мінуси панорамних вікон, на що звернути увагу при покупці квартири прочитайте у нашій статті - про панорамні вікна.

На якому поверсі краще жити? фреско новобудови 9

Шуми та гучні звуки в багатоквартирних будинках

Природним звуковим тлом людини є шум 20-30 децибел. За санітарними нормами він має бути нижчим за 40 ДБ. Шум створює значне навантаження на нервову систему людини, надаючи психологічний вплив. 80 децибелів - це допустима межа гучного звуку. Шум силою 130 ДБ викликає у людини болючі відчуття.

В Одесі головним джерелом шумового забруднення є автомобілі. На пожвавлених автомагістралях навіть уночі рівень шуму може бути лише на рівні 70 ДБ.
Якщо будинок розташований поблизу автошляхів, з точки зору шумового забруднення, краще вищий поверх.

На якому поверсі краще жити? фреско новобудови 10

Тепло та мікроклімат у квартирі

У цьому питанні рекомендація щодо вибору поверху залежить від системи опалення, що виконується в будинку. У деяких будинках теплоносій спеціальним циркуляційним насосом трубами спрямовується зверху вниз будівлі, віддаючи тепло радіаторам. У деяких будинках, навпаки, нагріта вода прямує вниз, а потім знизу вгору піднімається по трубі і горизонтально розподіляється по квартирах. Тобто залежно від системи опалення температура теплоносія знижується на крайніх поверхах, в одному випадку на нижніх, в іншому - На верхніх.
Тепло має властивість підніматися знизу нагору. Жителі першого житлового поверху можуть відчувати дискомфорт через слабко прогріті підлоги. Також у них може спостерігатись підвищена вологість.

На якому поверсі краще жити? 1

У виборі поверху дійсно безліч аспектів і неможливо дати єдину рекомендацію. Важливими факторами є місце розташування будинку, сусідство з іншими будинками, орієнтація квартири на світлі, інженерні особливості. Враховуючи всі ці фактори, можна вибрати свою ідеальну квартиру. Про те, як купити квартиру в новобудові Одеси, прочитайте в нашій статті algoritm.html" rel="noopener" target="_blank">Як купити квартиру покроковий алгоритм.

Ми, у свою чергу, є партнерами будівельних компаній, наші послуги для Вас абсолютно безкоштовні, а ціни та умови покупки такі самі. Якщо Ви готові розпочати процес пошуку з нами або у Вас виникли питання, зателефонуйте нам (048)700-00-42 або замовте безкоштовну консультацію з сайту. Чекаємо!